Mallrat e paketuara nga konsumatori janë një pjesë thelbësore e jetës së një konsumatori. Megjithatë, tendencat e fundit në lidhje, sjelljen e konsumatorit dhe zgjedhjet e drejtpërdrejta te konsumatori e kanë prishur me të vërtetë sektorin CPG si kurrë më parë. Klientët janë më pak besnikë se më parë, të llastuar për zgjedhje dhe me lehtësi lundrimi midis markave të preferuara të vjetra dhe markave të epokës së re. Beteja në raftin e ushqimeve është e përhapur si kurrë më parë. Cilat janë tendencat që prishin CPG-në?
1) Ekonomia dixhitale e gjithçkaje ka nevojë për tregtarët e CPG që të rimendojnë strategjinë e tyre të të dhënave
Tregtia elektronike me të vërtetë ka ndërprerë sektorin e CPG-së, me të dhënat e numrit aktiv të telegramit që porosisin gjithçka, nga ilaçet deri tek gjërat e tjera thelbësore nga pajisjet e tyre celulare. Pandemia e COVID-19 e përkeqësoi më tej këtë. Gjërat thelbësore të përditshme që dikur kërkonin nga konsumatorët të shkonin në dyqanin e tyre të preferuar të mamasë dhe popit, në korridorin e tyre të besuar, për të marrë produktin, tani vijnë thjesht me klikimin e një butoni. Kjo ka bërë që zakonet e konsumatorëve të ndryshojnë në mënyrë dramatike, pasi ata lundrojnë në botën e zgjedhjeve në internet dhe zgjedhin se në cilat marka do të investojnë, në çdo transaksion të vetëm blerjeje.
Në këtë mjedis të ri dhe gjithnjë e më shumë të blerjeve CPG me gjithë-kanal, markat CPG kanë nevojë për qasje në të dhëna që ndihmojnë në identifikimin e tendencave dhe sjelljeve të blerësve në çdo kohë, për të qenë në gjendje t'i bindin ata në kohën e duhur dhe në vendin e duhur.
2) Taktikat tradicionale promovuese nuk funksionojnë më
E mbani mend qarkoren e fundjavës në gazetën lokale që ofronte promovime për një mori produktesh CPG? Apo ato parulla të mëdha promovuese në pikën e shitjes? Epo, le të themi vetëm se këto metoda tradicionale nuk funksionojnë më në ekosistemin omni-kanal. Shumë përpara se konsumatori të hyjë në dyqan, shitësit me pakicë tani duhet t'i bindin ata të vizitojnë dyqanin, të shkarkojnë një aplikacion ose të porosisin në internet. Konkurrenca për ndarjen e mendjes fillon shumë përpara pikës së shitjes.
Dhe për të ndikuar tek blerësit shumë përpara se të mbërrijnë në pikën e shitjes, markave CPG kanë nevojë për të dhëna për të drejtuar fushata hiper-efektive. Për këtë, ata kanë nevojë për një kuptim më të mirë të çdo udhëtimi individual të klientit. Si mund ta menaxhojnë këtë markat CPG?
3) Epoka e hiperpersonalizimit është mirë dhe me të vërtetë këtu
Konsumatorët e epokës së re kanë pritur nivele të larta të personalizimit në të gjitha ndërveprimet e markave të tyre, online ose offline. Fuqia sot është në duart e konsumatorit, i cili kërkon shpejtësinë, çmimin, komoditetin mbi vendndodhjen apo besnikërinë. Të trajnuar me kalimin e kohës nga motorët e shëndoshë të rekomandimeve të tregtisë elektronike, konsumatorët kanë pritur të njëjtin nivel personalizimi në përvojat e tyre të blerjeve CPG.
Por me pak të dhëna të disponueshme të palës së parë, si mund të adresojnë markat CPG nevojën për një personalizim kaq të thellë?
Inteligjenca e klientit është përgjigja
Nëse nuk e kishim tashmë të qartë, le ta përshkruajmë tani. Për të gjitha tendencat që prishin CPG-në, ka vetëm një përgjigje. Inteligjenca e klientit. Kur markat CPG kanë akses në të dhëna të thella për klientët e tyre përmes një strategjie të shëndoshë të inteligjencës së konsumatorit, ato mund të optimizojnë shpenzimet e tyre të marketingut, të ofrojnë përvoja të personalizuara dhe të plotësojnë nevojat e klientëve të tyre të moshës së re.
Me Platformën e Inteligjencës së Klientit të Lifesight, markat CPG nuk janë më të kufizuara për të bërë supozime të arsimuara për konsumatorët e tyre. Ata janë në fakt -
Inteligjenca e klientit është përgjigja 93e55d88c6 - Lifesight
Ne jemi të sigurt se inteligjenca e klientit dhe një platformë e shëndoshë që e ofron atë janë hallkat që mungojnë në strategjinë e sotme të të dhënave CPG. Mos e humbisni autobusin. Bërtituni për një demonstrim , le t'ju tregojmë gjithçka që është e mundur me platformën tonë CI!
3 tendenca që prishin marketingun e CPG si kurrë më parë
-